Sprong in het diepe

9 oktober 2016

Soms sta je voor een keuze en weet je niet wat het resultaat zal zijn van de beslissing die je maakt. Zal het goed uitpakken, of juist niet. Deze onzekerheid kan er voor zorgen dat je ‘blijft zitten waar je zit’. Lekker comfortabel.  Je weet immers wat je hebt, niet wat je krijgt.

Je ‘comfort zone’ is de plek waar jij je prettig en veilig voelt. Deze plek bied je zekerheid en houvast.  Misschien ga je al jarenlang naar dezelfde plek op vakantie. Of werk je al 15 jaar voor dezelfde baas, in dezelfde functie.

Op zich is hier natuurlijk helemaal niets mis mee. Echter is het wel goed om je te realiseren dat als je blijft doen wat je altijd al deed, je blijft krijgen wat je altijd al kreeg. Sommige mensen verwachten dat als ze maar lang genoeg hetzelfde blijven doen, er op den duur verandering komt. Maar zo werkt het dus niet.

Het is interessant om bekijken wat er gebeurd als je je comfort zone eens verlaat. Waarom je dat zou doen?  Ik ben van mening dat de plek buiten je comfort zone, de plek van groei en (persoonlijke) ontwikkeling is. Hier maak je fantastische dingen mee die je van te voren niet bedacht had. Buiten je comfortzone zijn nieuwe mogelijkheden. Wat als je dromen en fantasieën die je hebt werkelijkheid zouden worden? Hoe gelukkig zou je dan zijn? Wat zou je kunnen bereiken als alles mogelijk is?

 

sprong2

Emoties als onzekerheid, angst en ‘bang zijn te falen’ kunnen voorkomen als je de keuze maakt je comfort zone te verlaten. Maar is dit erg? Wat als je faalt? Ik denk dat falen niet bestaat. Van elke ervaring leer je. Soms is de uitkomst voor jou positief, soms niet. Maar elke keer  ben je wijzer geworden. Er is dus geen falen, alleen feedback.

Door regelmatig ‘een sprong in het diepe te wagen’ verander je je perspectief. Je gaat op een andere manier naar de wereld kijken. Je wordt positiever en minder angstig. Je zal namelijk ervaren dat je veel meer kunt dan dat je dacht. Hierdoor wordt je zekerder, zelfstandiger en meer onafhankelijk. En dit zijn aspecten waardoor je meer geluk zult ervaren.

 

 

Wil jij graag nieuwe ervaringen opdoen en je angsten overwinnen?  Wil jij hierbij geholpen worden? Kijk dan op www.walkwithme.nl/coaching en maak een afspraak voor een individuele coach sessie.

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kennismaken?

Direct aanmelden of meer informatie en advies nodig? Als je je gegevens achterlaat nemen we z.s.m. contact met je op.

    Naam*

    Email*

    Telefoon*