De coaches van Walk With Me

Jolyn Holtvluwer

22Jolyn Holtvluwer is naast coach en oprichtster van Walk With Me, werkzaam als begeleider in de jeugdzorg. Het werken met mensen heeft haar altijd al aangesproken.

“Het inspireren en motiveren van mensen is iets wat ik fantastisch vind om te doen en waar ik veel voldoening uit haal.

Door mijn ervaring met het werken met mensen en door het volgen van trainingen en opleidingen op gebied van coaching en persoonlijke groei en ontwikkeling, heb ik mijn kwaliteiten en valkuilen goed in beeld.  Ik heb hier veel aan! Zowel in het dagelijks leven als in persoonlijke relaties en op werkgebied. Ik wil anderen ook de mogelijkheid bieden om nieuwe inzichten te verwerven,  het beste uit henzelf te halen en ze inspireren en te motiveren op vlakken waar zij mogelijk vastlopen.

De vooruitgang realiseer je zelf met de handvaten die ik je aanbied. Walk With Me.”

Jolyn gebruikt o.a. technieken uit NLP en werkt met haar hond Balou en hond Saartje als co-trainer. Ze is erachter gekomen dat het werken met honden zo veel extra’s biedt tijdens de coach sessies, omdat zij al jaren eigenaar, trainer en hondengedragstherapeut is van Hondenschool Consequent.

“Tijdens  het geven van de lessen kwam ik er al snel achter wat de invloed van de stemming en (non-)verbale communicatie van de cursist op de hond is. Door hier veranderingen in aan te brengen laat de hond direct ander gedrag zien!
De hond houdt je als het ware een spiegel voor. Je sterkte en minder sterke punten worden al snel zichtbaar en je zult leren of je overkomt zoals je denkt dat je overkomt.
Het fijne is ook dat je direct kunt ervaren wat er gebeurt als je ander gedrag laat zien. Hierdoor leer je direct van je ervaring.
Voor een hond is het niet belangrijk of iemand hoog of laag opgeleid is. Uit welk milieu je komt of hoe je eruit ziet. Honden (ver)oordelen niet. Ze kunnen niet doen alsof en ze zijn altijd zichzelf. Daarom werk ik graag samen met mijn hond Balou als co-trainer.”


Balou

baluBalou is een oud-Duitse Herdershond van inmiddels 11 jaar. Door zijn leeftijd heeft hij enorm veel levenservaring. Van puppy af aan is hij getraind in gehoorzaamheid en het werken met mensen. Hij heeft een sterkte persoonlijkheid en weet wat hij wil. Hij haalt veel plezier uit het werken met mensen. Bloeit dan op alsof het nog een jonge hond is. Balou is sociaal, stabiel, rustig, zelfverzekerd en natuurlijk ontzettend lief.  Hij kijkt er naar uit om jou te gaan ontmoeten.


Saartje

saar-webSaartje is een altijd vrolijke en spontane labrador retriever van 4 jaar oud. Ze is dol op mensen! Oud, jong, groot of klein,  het maakt haar allemaal niets uit. Ook houdt Saartje van eten. Als ze tijdens een wandeling zoek is, is ze meestal te vinden bij picknicktafels waar ze, door heel lief te kijken, het meestal wel voor elkaar krijgt een boterhammetje te scoren. Door haar lieve snuit en enthousiasme is iedereen dol op haar. Deze ‘spring in t veld’ staat te popelen om samen met jou aan de slag te gaan!


Samenwerkingsverband

Jolyn werkt regelmatig samen met Judith Bakker. Samen verzorgen ze onder andere de bedrijfstrainingen en de workshop ‘kennismaken met spiegelen met honden’.

Judith Bakker

jj2Judith Bakker is trainer bij de Speelacademie. Binnen de Speelacademie leert ze managers en adviseurs om hun ideeën op een speelse manier in hun organisatie tot uitvoer te brengen. Een idee bedenken is één, zorgen dat je mensen er enthousiast voor krijgt zodat ze het uit gaan voeren is heel iets anders. Daarnaast geeft Judith in samenwerking met Jolyn trainingen waarin honden ingezet worden als co-trainers.

Judith is een specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van leertrajecten. Ze heeft jarenlang in organisaties gewerkt als adviseur en manager en heeft aan de lijve ondervonden hoe taai het kan zijn om iets werkelijk gedaan te krijgen.

“Hoe mensen leren en zich ontwikkelen is een vraag die mij al van jongs af aan bezighoudt. Leren doen we allemaal ons hele leven lang. Hoe bewuster je dit doet hoe gelukkiger je bent. Ik heb ontdekt dat mijn hond in mijn eigen leerproces een heel belangrijke rol speelt. Door met Kate samen te werken en te leven ben ik anders gaan kijken. De positieve manier van trainen die ik leerde op de hondentraining waarbij je kijkt naar wat er goed gaat en voorkomt dat de hond de fout in gaat was voor mij een enorme eye-opener. En als je dat eenmaal door hebt, kijk je veel positiever naar de wereld om je heen en dat geeft mij zoveel meer plezier en energie.

Al 5 jaar is Kate mijn beste maatje. Ze heeft mij zoveel geleerd. Bijvoorbeeld: Hoe je lichaamstaal je ‘verraadt’ als je niet zeker van je zaak bent. Hoe bedreigend je kunt overkomen als je boos bent. Hoe gespannen je kunt zijn terwijl je het zelf niet doorhebt.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen de kracht van de hond in relatie met coachen te laten ervaren.”


Kate

hondKate is een Australian Shepherd van 5 jaar. Kate is een schat van een hond. Ze is sportief, rent graag achter frisbees aan en doet aan agility. Met een spelletje kun je deze dame altijd verleiden. Het is ook een heel gevoelige hond en dat maakt haar heel geschikt om mee te werken in training of coaching. Haar rust en haar zachte uiterlijk doen iedereen smelten.

Kennismaken?

Direct aanmelden of meer informatie en advies nodig? Als je je gegevens achterlaat nemen we z.s.m. contact met je op.

    Naam*

    Email*

    Telefoon*